Iskalnik kmetij

PUSTNI KROFI

Krof je pecivo iz kvašenega testa, ocvrto v olju. Krofi so polnjeni z nadevom, po navadi z marelično marmelado, čokolado ali vanilijevo kremo. Krofom brez polnila ponekod rečejo bobi. Iz enakega testa kot so krofi so kvašeni flancati, od okroglih krofov se razlikujejo po obliki: štirioglati in na sredini prerezani. Peka krofov je v Sloveniji še posebno značilna za praznovanje pusta. 

Sestavine za približno 30 krofov: 0,5 kg pšenične ostre moke; 0,5 kg pšenične gladke moke; 1 dag soli; 100 gramov kvasa; 10 dag sladkorja; 9 rumenjakov; 12 dag olja; 4,5 dl  mlačnega mleka; rum po okusu; 1 vanilijev sladkor; dve kapljici vanilijeve arome. 

Sestavine kot so: moka, olje, jajca, limone, marmelada lahko naročite preko spletne strani: https://lokalno.je/

Aktualno

15. 2. 2021
Sestavine za pustne krofe lahko naročite preko spletne strani lokalno.je... več
29. 1. 2021
Pomoč za zagon dejavnosti za mlade kmete... več
20. 11. 2020
Zajtrk zajema: kruh, maslo, med, mleko, jabolko... več

Prijava na e-novice

Vpišite vaš e-naslov in bodite obveščeni o zadnjih novicah!