Iskalnik kmetij

PUSTNI KROFI

Krof je pecivo iz kvašenega testa, ocvrto v olju. Krofi so polnjeni z nadevom, po navadi z marelično marmelado, čokolado ali vanilijevo kremo. Krofom brez polnila ponekod rečejo bobi. Iz enakega testa kot so krofi so kvašeni flancati, od okroglih krofov se razlikujejo po obliki: štirioglati in na sredini prerezani. Peka krofov je v Sloveniji še posebno značilna za praznovanje pusta. 

Sestavine za približno 30 krofov: 0,5 kg pšenične ostre moke; 0,5 kg pšenične gladke moke; 1 dag soli; 100 gramov kvasa; 10 dag sladkorja; 9 rumenjakov; 12 dag olja; 4,5 dl  mlačnega mleka; rum po okusu; 1 vanilijev sladkor; dve kapljici vanilijeve arome. 

Sestavine kot so: moka, olje, jajca, limone, marmelada lahko naročite preko spletne strani: https://lokalno.je/

Aktualno

30. 4. 2021
Evropska komisija zaščitila Slovensko potico... več
25. 3. 2021
Sadike zelišč, gozdnih jagod lahko naročite preko spletne strani zelena-tocka.si... več
15. 2. 2021
Sestavine za pustne krofe lahko naročite preko spletne strani lokalno.je... več

Prijava na e-novice

Vpišite vaš e-naslov in bodite obveščeni o zadnjih novicah!